TOP MANTAR TOHUMU SECRETS

Top mantar tohumu Secrets

Top mantar tohumu Secrets

Blog Article

 Yetiştiricilik için ekim zamanı olarak her mevsim tercih edilebilir. Uygun şartlar sağlanacağından four mevsim istediğiniz zaman kuzu göbeği tohumunu ekebilirsiniz.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çOkay verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Yanıtla Merhabalar bende istiridye mantarı üretimi yaoacagım ama ben kütükte yapmayı pilanlıyorum beni daha cok cezbediyo sinopta yapacagım bunu nem oranı yüksek zaten bodrum katında yapmayı pilanlıyorum izin alabilirmiyim acaba sehir merkezine yakın yerlerde dusunuyorum two hundred kütükle baslayacagim ilk etapta sizce gorusleriniz fikirleriniz nedir bi bilgilendirmisini, maliyeti izini falan

Yanıtla iyi günler bende istiridye mantarı yetiştirmek istiyorum bunun için one hundred m2 depom var ama bütce olmadığı için yapamıyorum bunun için destek veren yerler varmı kosgeb veriyomu kredi hibe fln

Poşete kesik atıldıktan yaklaşık ten gün sonra istiridye mantarlarının olgunlaştığı fark edilir.

Bu mantarı tadan gurmeler, şefler kuzu göbeği mantarının dünyanın en leziz etinden bile lezzetli olduğunu belirtiyor. Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olarak dimensions sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendi mantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz. Kuzu Göbeği Mantarı Nasıl Yetiştirilir? Kuzu göbeği mantar tohumu satın aldıktan sonra biraz geniş bir saksıya ya da bahçeye doğrudan ekim yapabilirsiniz. Eğer bir bahçeye ekecekseniz bir ağaç gölgesine ekebilirsiniz. Saksıya ekecekseniz ise toprağı biraz hazırlamakta fayda var. Şöyle ki

Toplam ağırlığın yüzde ikisi zaten yeterlidir ve toplam ağırlığın dörtte birine kadar spawn eklemek yanlış değildir. Dolayısıyla, substratın ağırlığının% 20-30’u arasında olduğundan fazla tahmin etmemesi veya fazla tahmin etmesi önemsizdir.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği için istiridye mantarı yetişme sistematiğini iyi kavramak gerekir. İstiridye mantarı doğada kavak ve kayın ağacı köklerinde, nemli, serin, oksijeni bol ve karanlık ortamda yetişen bir mantardır. Dolayısıyla en great yetişme koşulları da doğal ortamındakine yakın olmalıdır.

Yanıtla Merhaba Ben İstanbulda yaşıyorum evimin arkasinda birkaç yıl önce komşumuzun kestiği kavak ağacı kütüğü var biz bu kütüğü bahçeye koymuştuk doğal bir tabure olarak kullanıyorduk fakat agactaki catlaklardan iki yıldır istiridye mantarınin aynısından mantar çıkıyor biz emin olamadığımız için yemiyoruz acaba yenilmesinde bir sakınca varımdır biz tohum falan hicbirsey atmadık tamamen kendiliğinden

Mantarın doğada yetiştiği kava veya kayın ağacı ortamı kompost denilen karışım ile oluşturulur. Kompost içinde yer alan mantar miselleri yani tohumlar uygun sıcaklık ve nem altında kuluçka döneminde mantar vermeye hazır hale gelir. Daha sonra yine uygun ortam şartları altında istiridye mantarı toplanacak boyutlara gelir.

Etiketler:istiridye mantarıistiridye read more mantarı yetiştirmemantar yetiştirme “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Rehberi” hakkında 39 yorum

İSTİRİDYE MANTARI NonethelessİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

Doğada istiridye mantarının gelişimi ormandaki sis sayesinde oluşur. Bu nedenle en yüksek verim yapay sis oluşturarak alınabilir.

Kapsamlı ve profesyonel istiridye mantarı yetiştirmek isterseniz; sizlere bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebiliriz. Genellikle kapsamlı istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler depo ya da çadır ortamında üretime başlar.

Report this page